Susan Edner

Susan Edner

Språkkonsult affärsengelska och bank- och finansengelska.

Susan Edner har undervisat i affärsengelska sedan 2007 och kommer närmast från EF Corporate där hon undervisade i affärs - och finansengelska hos kunder som SEB, Nordea, Swedbank, SSAB, Scania, och Philip Morris.

Innan hon flyttade till Sverige 2007 så jobbade hon som specialist inom kapitalmarknader och lånefinansiering för investmentbanken Dresdner Kleinwort, först i New York och senare under fem år på Londonkontoret. Här arbetade hon bl a med lånesyndikat, projektfinansiering, fastighetsbelåning och andra komplexa låneprodukter för globala företag och organisationer i USA, Europa, Mellanöstern och Asien vilket, förutom gedigna fackkunskaper inom bank och finans, gett henne en mycket bred erfarenhet om kulturskillnader företag och länder emellan.

Dennis Hopkins

Dennis Hopkins

Språkkonsult affärsengelska, teknisk engelska, offentlig sektor

Dennis kombinerar en utbildning inom design och konst med ett gediget kunnande och intresse av teknik. Det har lett honom till intressanta, ofta internationella, uppdrag inom såväl privat som offentlig sektor där han jobbat med bland annat utställningar, konferenser, statsplanering och arkitektur, inklusive ett eget projekt där han, med finansiering från bl a EU och den brittiska regeringen, byggde upp en organisation som jobbade med tekniklösningar inom kulturområdet; ett prisbelönt arbete som omnämnts av bland annat Times, Independent, Guardian och BBC.

På sina uppdrag kombinerar Dennis hans lingvistiska kunskaper från kultursektorn med den breda erfarenhet han fått genom samarbeten med organisationer och företag som BAFTA Interactive, Yamaha, Panasonic Broadcast, Sony Computer Entertainment, Christie Digital och Arup.

Sienna Bankler-Jukes

Sienna Bankler-Jukes

Språkkonsult affärsengelska, offentlig sektor, PR & kommunikation, non-profit

Sienna kommer från en bred internationell bakgrund med uppdrag inom kommunikation, marknadsföring och PR, samt inom produkt- och konceptutveckling, för och inom företag som Kraft, Cadbury, Samsung, TBWA och Diageo. Under senare tid har hon fokuserat mer på forskning och utveckling av nya koncept inom ramen för uppdrag på KTH och Lunds universitet. Projekten har haft stor spännvidd inom såväl samhälls- som affärsrelaterade områden och genomförts i partnerskap med bl a OECD, Vinnova och Södersjukhuset.

Siennas erfarenhet inom kommunikation i kombination med hennes mångfacetterade internationella erfarenhet ger henne möjlighet att sätta sig in i våra kunders kommunikationsbehov och ge dem stöd att utveckla språk och kommunikation i flera dimensioner. Sienna har en Master of Science i ekonomisk utveckling och innovation från Lunds Universitet

Jonathan Leicester

Jonathan Leicester

Språkkonsult affärsengelska, affärskultur, internationell kommunikation.

Jonathan är utbildad psykolog med över 25 års erfarenhet av att arbeta med ledarskap, coachning och utbildning. Under senare år har mycket av hans arbete kretsat kring utveckling av chefer och grupper där han jobbat inom en rad sektorer inklusive bank och finans, petroleum, energi och retail, såväl på hemmaplan i Storbritannien som på den internationella scenen i USA och Europa.

Nu har Jonathan tagit all erfarenhet med sig till Executive English där han naturligtvis kommer att jobba med affärsengelska, men där han även väver in sin breda erfarenhet inom utbildning, ledarskap och psykologi för att leverera spetskunskap om hur man hanterar anglosaxiska affärsmiljöer på bästa sätt.

Julia Linden-Hill

Julia Linden-Hill

Grundare av Executive English

Julia har arbetat med språkutbildning sedan 1991 och under åren skaffat sig den nödvändiga erfarenheten som krävs för att utvärdera och uppfylla organisationers och individers språkbehov.

Här i Sverige har hon arbetat med framför allt företagskunder som Atlas Copco, Saab Bofors, Handelsbanken, Swedbank, Nordea, Den Danske Bank, OMX/Nasdaq, Hufvudstaden, Mannheimer Swartling och Intellecta Communications.

2008 startade hon Executive English.

Saul Cambridge

Språkkonsult juridisk engelska, affärsengelska och presentationsteknik.

Saul har avlagt brittisk juristexamen och har 25 års erfarenhet som jurist, managmentkonsult och utbildare, inklusive sju år som partner hos Freeth Cartwright LLP och flera år hos Citibank och ansedda Norton Rose (numera Norton Rose Fulbright).

På senare år har Saul haft ett antal uppdrag som managment- och kommunikationskonsult för kunder som Statoil, Zürich and Red Bull. Förutom sin juristexamen så har Saul även en universitetsexamen från Cambridge och han har även arbetat som frilansande journalist för BBC.

Claire Wigg

Claire Wigg

Språkkonsult affärsengelska, teknisk engelska, miljö/energi, non-profit.

Claire Wigg har en oöverträffad erfarenhetsbredd i gränslandet mellan offentlig och privat sektor och på toppen av detta akademiska meriter som få. Efter tre olika universitetsexamina från universiteten i Cambridge och Leeds, och en tid i Indien, så arbetade Claire under flera år inom den offentliga sektorn i England men har efter flytten till Stockholm mestadels arbetat för den privata sektorn inom industri, hållbar utveckling, bioenergi och biobränslen för organisationer som Atlas Copco, Swedish Biofuels, Norrlands Center och Solvatten.

Många av projekten har, trots att de utförts inom den privata sfären, haft en koppling till sociala frågor, jämställdhet, uthållighet, miljö. Därutöver har hon nyligen erhållit en MBA från Handelshögskolan vilken har tillfört nya kunskaper och infallsvinklar.